Iată rețeta corectă pentru gogoșari în oțet, fără fierbere și fără conservanți

Găsim astăzi în comerț o varietate de legume conservate, dar nu se compară cu cele făcute acasă, de gospodine. Noi, cel puțin, de mici am fost obișnuiți cu borcane puse în cămară… Și preparatele sunt delicioase!

O salată de murături merge excelent lângă o friptură bună, fie pe grill, fie la cuptor. Vă vom prezenta astăzi o rețetă delicioasă de gogoșari în oțet, o rețetă care nu necesită niciun fel de conservanți și nici fierbere.

Loading...

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

4 kg de gogoșari

400 ml oțet de vin 9 grade

400 grame zahăr sau mai puțin

80 grame sare pentru murături

o legătură de frunze de țelină

o lingură de boabe de piper

o lingură de boabe de muștar

3 bucăți de hrean

câțiva căței de usturoi

câteva frunze de dafin

Cum se prepară?

Întâi de toate, se spală bine gogoșarii și se lasă să se scurgă apa. Se scot cotorul și semințele și se taie în patru. Se pun într-un vas încăpător.

Separat, fierbeți oțetul cu zahăr și sare până când obțineți o soluție omogenă. Se toarnă amestecul obținut peste gogoșari și se acoperă. Așteptați până a doua zi – între timp, puteți amesteca din când în când pentru ca soluția să ajungă peste tot.

Peste noapte, gogoșarii vor lăsa cu siguranță multă zeamă. Separați gogoșarii de zeamă și așezați-i în borcane curate și uscate. Se așază bucățile de gogoșari cât mai apropiate între ele, fără a lăsa prea mult spațiu.

Adăugați printre bucățile de gogoșari bucățile de hrean, cățeii de usturoi, foile de dafin și frunzele de țelină. Apoi, presărați boabele de piper și muștar.La final, strecurați zeama rămasă de la gogoșari pentru a îndepărta impuritățile și turnați-o în borcane, astfel încât să acopere bucățelele de gogoșari. Se pun și se strâng bine capacele și se păstrează la loc răcoros.

De reținut:

folosiți doar oțet de vin de 9 grade

nu diluați oțetul

folosiți doar sare mare, pentru murături

Loading...