Cum preparăm corect cătina cu miere de albine? Iată rețeta ușoară și sănătoasă

Cum preparăm corect cătina cu miere de albine? Cătina cu miere de albine este un remediu natural universal – această combinație conține de 10 ori mai multă vitamina C decât fructele citrice.

Cătina este o plantă lemnoasă ce poate crește până la 5-6 metri înălțime.

Loading...

Ramurile prezintă numeroși țepi lungi și ascuțiți, iar frunzele sunt înguste, de culoare verde-argintie.

Florile sunt brun-gălbui, mici, și de regulă apar în lunile martie-aprilie. Principala parte folosită în fitoterapie sunt fructele acestui arbust. Fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamina C și uleiuri vegetale sănătoase, extraordinar de benefice în unele afecțiuni ale pielii.

Sucul de fructe de cătină presate poate fi consumat ca atare sau poate fi transformat în sirop, având diverse beneficii pentru sănătate.

Care este compoziția cătinii?

Fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamina C (de 2 ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai multă decât citricele).

De asemenea, fructele de cătină conțin și alte vitamine, precum vitamina E, vitamina K, vitamina F sau vitamina P, complexul de vitamine B (B2, B6, B9 etc.), carotenoide (beta caroten, xanthophila), minerale și oligoelemente, acizi grași polinesaturați, uleiuri complexe (din care se obține uleiul de cătină, oleum hippophaes), uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, aminoacizi, enzime, fitosteroli.

Ce proprietăți și beneficii are cătina?
Cătina are proprietăți antioxidante, emoliente, citoprotectoare, imunostimulatoare, vitaminizante și revigorante, depurative, antiinflamatoare și cicatrizante.

Vezi și Miere de albine cu cătină – rețetă miraculoasă pentru 45 de boli

Indicații terapeutice

Preparatele pe bază de cătină sunt recomandate în cazul afecțiunilor hepatice, oculare, în caz de răceli sau viroze respiratorii, pojar, afecțiuni gastroduodenale, urticarii, eczeme, ulcer gastric și ateroscleroză.

Rețetă pentru cătină cu miere de albine

Se adaugă o parte de miere de albine la 3 părți de fructe de cătină. După ce ați spălat și zdrobit fructele de cătină, le adăugați într-un borcan, până când îl umpleți pe jumătate. Turnați miere peste aceste fructe mici și umpleți astfel borcanul. Se închide bine borcanul și se păstrează la frigider.

După aprox. 7 zile, serviți câte 1-2 lingurițe din acest amestec aromat. Puteți servi pe stomacul gol, în fiecare dimineață, timp de 30 de zile. Veți avea o sănătate de fier!

Loading...